Általános Szerződési és Felhasználási feltételek


Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.


Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!


A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatók meg:

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • A kínált termékek kategória besorolása
 • Általános vásárlási információk
 • Rendelési információk ismertetése
 • A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 • Rendelés lépéseinek bemutatása
 • A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
 • Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
 • Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 • Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 • Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
 • Az elállási jog ismertetése
 • Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
 • Adatkezelési információk
 • Jogérvényesítési lehetőségek


Üzemeltetői adatok

 • Cégnév: Körmendy Gábor EV. (továbbiakban Üzemeltető)
 • Székhely: 8600 Siófok, Hűvösvölgyi u. 2
 • Adószám: 64654212-2-34
 • Szerződés nyelve: Magyar
 • E-mail elérhetőség: kormendy@polcrendszerek.hu
 • Web: www.polcrendszerek.hu
 • Telefonos elérhetőség: +36 20 942 4278


A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak

 • Raktári, irattári kis-, közép- és nagyteherbírású fém állványrendszerek
 • Raktár és tárolástechnikai eszközök, kiegészítők


Általános vásárlási információk

A megjelenített termékek személyes átvétellel illetve házhoz szállítással rendelhetők meg. Személyes átvétel esetén az átvétel helye: 8600 Siófok, Hűvösvölgyi u. 2. Az átvétel időpontja: Munkanapokon 08.00 – 16.00 között lehetséges.

Raktári, irattári kis-, közép- és nagyteherbírású fém állványrendszerek esetén a POCLRENDSZEREK.hu helyszíni összeszerelést is biztosít Megrendelő részére külön szolgáltatási díj ellenében. A helyszíni szerelés díja a megrendelés visszaigazoló levélben kerül rögzítésre.

A weboldalon feltüntetett árak Nettó forint + ÁFA értendőek, azaz nem tartalmazzák a törvényben előírt áfát, a házhoz szállítás valamint helyszíni összeszerelés díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!


Rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, elegendő egy telefonszám és egy valós e-mail cím megadása.  Mindamellett a regisztráció kevesebb, mint egy percig tart, és nagyban megkönnyíti az Ön jövőbeli vásárlásait! Az Ön adatait bizalmasan kezeljük, erről bővebben jelen ÁSZF adatkezelési fejezetében olvashat.

A termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, árát az adott termék információs oldalán lehet megismerni.

Raktári, irattári kis-, közép- és nagyteherbírású fém állványrendszerek esetén a megadott teherbírási adatok minden esetben egyenletesen megoszló terhelésre vonatkoznak!

Ha a vásárlás előtt az áruval, szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük forduljon munkatársainkhoz telefonon vagy e-mailban.

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely nem tartalmazza az általános forgalmi adót (27%). A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás valamint helyszíni összeszerelés költségét.

A webáruázból megrendelhető termékek árai változtatásának jogát az Üzemeltető fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. A megrendelés és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni és Vevő részére nem képez elállási jogalapot.

Amennyiben az Üzemeltető minden gondossága ellenére hibás ár, rossz megnevezés vagy mennyiség kerül a weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor az Üzemeltető nem köteles a terméket hibás áron vagy mennyiségben szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

Az Üzemeltető az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni, mely azonban nem minősül az Ügyfél ajánlatát elfogadó e-mailnek. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor az Üzemeltető ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

Az Ügyfél ajánlati kötöttsége – amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül hozzá megérkezik – a visszaigazolás megérkezésétől számított 48 órával meghosszabbodik, mely időbe a munkaszüneti napok ideje nem számít be. Munkaszüneti napok jelen ÁSZF szerint a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvényben megadott munkaszüneti napok, valamint a szombati, és vasárnapi napok. Az ajánlat elfogadására és a szerződés létrejöttére az 1.4. pontban foglaltak irányadók.


A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 08.00-16.00 óra között. 

A rendelt termékek szállítási idejéről, a kért szolgáltatások díjtételeiről valamint fizetési feltételekről visszaigazoló levél formájában tájékoztatjuk, melyet követően Önnek lehetősége van a rendelésének megerősítésére és véglegesítésére vagy a megrendeléstől való elállásra!

FIGYELEM A FELTÜNTETETT ÁRAK NETTÓ ÁRAK, NEM TARTALMAZZÁK A 27% ÁFÁT!.

 A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.


Rendelés menete

 • A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba
 • Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A termék a kosárból eltávolíthatóak, mennyiségük módosítható.
 • Válassza ki a kívánt szállítási módot valamint jelölje a helyszíni összeszereléssel kapcsolatos igényét. Kiszállítás valamint helyszíni összeszerelés választása esetén kollégáink a rendelés visszaigazoló levélben fogják tájékoztatni annak árával és idejével kapcsolatban.
 • Adja meg a Számlázási és kapcsolattartási adatait. Minden megrendelésről Üzemeltető ÁFÁs számlát állít ki!
 • Az adatok megadását valamint az ÁSZF és Adatvédelmi nyilatkozat elolvasását és elfogadását követően a ”Véglegesítés” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.
 • A beérkezett megrendelését telefonon vagy e-mailen minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat esetleges szállítási és helyszíni szerelési árakat és időpontokat!

A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék.


A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja, számlázás

TERMÉKEINKRŐL MINDEN ESETBEN NÉVRE SZÓLÓ, ÁFA-S SZÁMLÁT ÁLLÍTUNK KI!

​A számla kiegyenlítés kizárólag banki átutalással a 10403923-39290940-00000000 számú bankszámlára lehetséges.

A fizetendő végösszeg a megrendelés visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és kapcsolódó dokumentumokat elektronikus formában küldjük meg. Jelen ÁSZF (különös tekintettel az elállásra vonatkozó szabályokra) a weboldalon érhető el nyilvános formában.


Házhoz szállítás, információk

Alkalmazott szállítási módok mennyiségtől, súlytól és mérettől függően: közúti teherszállítás vagy futárszolgálat.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-16 óra közötti időszakban így javasolt a szállítási cím ennek figyelembevételével történő megadása. Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

A szállítási díj kizárólag a termékek szállítási címre történő eljuttatását tartalmazza. A kirakodás és szállítási címen belüli árumozgatás Megrendelő feladata és felelőssége.

Irodaház, emeletes épület esetén a teljesítési hely az adott épület földszinti portája, bejárata!


Házhoz szállítás díjszabása:

A szállítási díj minden esetben egyedileg kerül meghatározásra a megrendelés visszaigazoló e-mailben.


Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kérjük a csomagot kézbesítéskor a fuvarozó/futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

UTÓLAGOS, JEGYZŐKÖNYV NÉLKÜLI REKLAMÁCIÓT NEM ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI!


Garancia

A forgalmazott termékekre 12 hónap garanciát vállalunk, mely nem terjed ki az összeállításból, túlterhelésből, nem rendeltetésszerű használatból fakadó hibákra, sérülésekre.

A Raktári, irattári kis-, közép- és nagyteherbírású fém állványok gyártóműi megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek.

Az állványok a megadott teherbírásig terhelhető, mely minden esetben egyenletesen megoszló terhelésként értendő.

AZ ÁLLVÁNYOK SZERELÉSÉT MINDIG A SZERELÉSI ELŐÍRÁSNAK MEGFELELŐEN KELL VÉGEZNI!

Az állványrendszer felülete nem áll ellent: mechanikai sérüléséből fakadó felületi korróziónak, savak és lúgok maró hatásának, nedves környezet által okozott korróziós hatásoknak.


Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Fogyasztónak minősülnek azok a természetes személyek, akik a szakmájukon, önálló foglalkozásukon vagy üzleti tevékenységi körén kívül járnak el. Ennek értelmében jogi személyeket nem illet meg az elállás joga.

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. Ilyen esetek az alábbiak:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
 • Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak, ilyen például a egyedi méretre készített termékek.
 • RAKTÁRI, IRATTÁRI KIS-, KÖZÉP- ÉS NAGYTEHERBÍRÁSÚ FÉM ÁLLVÁNYRENDSZEREK ESETÉN AMENNYIBEN AZ ÖSSZESZERELÉSRE KERÜLT

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Kivonat a 45/2014. (II.26.) Korm.  rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a
3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított tizennégy munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére – a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve – a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben – a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított tizennégy munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra. (4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.

A törvény további részletei megtekintése ITT


Elállás jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, az utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli! Kérjük, hogy a garanciaidőn belül őrizze meg a termék csomagolását!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálásakor fényképeket készítünk. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül az Üzemeltető a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.


Adatkezelés

Az webáruház használata során az Üzemeltető részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben ez a harmadik fél az Üzemeltető Alvállalkozója, pl: futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez vagy helyszíni összeszerelést végző Alvállalkozó). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az Üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az kormendy@polcrendszerek.hu e-mail címen.


Szerzői jogok

A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. A POLCRENDSZEREK.hu (Körmendy Gábor EV) a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).


Jogérvényesítési lehetőségek

Ügyfélszolgálat

 • Cím:  8600 Siófok, Hűvösvölgyi u. 2
 • Nyitvatartás: Hétfőtől Péntekig, 08.00 - 16.00
 • E-mail: kormendy@polcrendszerek.hu
 • Internet: www.polcrendszerek.hu
 • Telefon elérhetőség: +36 20 942 4278


Kötelező válaszadási idő e-mailen beérkezett megkeresésekre: 3 munkanap

Amennyiben az Üzemeltető és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak az Ügyfél rendelkezésére:

 1. Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve elérhető az ügyfélszolgálati címen. Az ide írott bejegyzésekre az Üzemeltető 30 napon belül írásban válaszol.
 2. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
 3. Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél.
 4. Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló  45/2014. (II. 26.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a POLCRENDSZEREK.hu (Körmendy Gábor EV) általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.